MENIU

Prinţul Akishino este al doilea moştenitor la Tronul Crizantemelor

Foto: RTV

Prinţul Akishino al Japoniei şi soţia sa au venit marţi în România, ultima destinaţie din cadrul mini-turneului în Europa. Până acum, cuplul a vizitat trei ţări prin care trece Dunărea - Austria, Bulgaria şi Ungaria, pentru a marca "Anul de Prietenie Japonia-Dunăre 2009".

Fumihito este fiul cel mic al împăratului Japoniei şi al doilea moştenitor la Tronul Crizantemelor. A primit titulatura de "Prinţul Akishino" în iunie 1990, când s-a căsătorit cu Kiko Kawashima, colegă de facultate şi fiica unui profesor de economie.
Prinţul s-a născut pe 30 noiembrie 1965, la Tokyo. A studiat dreptul şi biologia, iar după absolvire şi-a continuat pregătirea la Oxford. În 1996 şi-a luat doctoratul în ornitologie, după ce un an de zile a făcut cercetări în domeniu în Indonezia şi în China. Prinţul Akishino este fan Beatles şi iubeşte tenisul. De alfel, este un jucător talentat. În studenţie, s-a numărat printre primii zece tenismeni din regiunea Kanto.
În prezent, este preşedintele onorific al Asociaţiei japoneze de Tenis. Prinţul Akishino şi prinţesa Kiko au împreuna trei copii, două fetiţe şi un băiat. Acesta din urmă, prinţul Hisahito, în vârstă de trei ani, este al treilea moştenitor la coroană.
Mai multe articole despre:
Japonia prinţ moştenitor vizite