MENIU

Primele trei cazuri de gripă sezonieră, confirmate pe teritoriul României

Foto: healthy.ro

Primele trei cazuri de infecţii cu virusul gripal sezonier au fost depistate pe teritoriul României, la persoane cu vârste cuprinse între 2 şi 22 de ani din judeţele Suceava, Cluj şi Prahova, cazuri confirmate de Institutul de Cercetare Cantacuzino, informează Ministerul Sănătăţii.

Medicii atrag atenţia că în această perioadă cu temperaturi scăzute, respectarea igienei personale rămâne cea mai facilă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor. Aceştia recomandă persoanelor care prezintă simptome precum tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră de peste 38 de grade să se prezinte la medicul de familie pentru un consult de specialitate şi să evite automedicaţia.

Pentru reducerea riscului de îmbolnăvire, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii recomandă spălatul mâinilor cu apă şi săpun, în special după tuse sau strănut şi folosirea produselor de curăţare a mâinilor pe bază de alcool.
În plus, persoanele bolnave trebuie să păstreze distanţa faţă de celelalte, să evite aglomeraţiile, deplasările la serviciu sau la şcoală, pentru a reduce riscul de a contamina şi alte persoane din comunitate.

Mai multe articole despre:
şcoală medic gripa serviciu tuse consult