MENIU

Primarul Craiovei susţine că oraşul este cel mai liniştit din zona Olteniei

Foto: oltenasul.ro

Craiova este un oraş liniştit unde nu există grupări mafiote. Astfel descrie primarul Antonie Solomon oraşul în care se aud frecvent focuri de armă iar bătătile cu săbii şi topoare sunt ceva obişnuit. Edilii din Craiova şi-au explicat luni seară în ediţia specială realizată de Robert Turcescu neputinţa în faţa grupărilor despre care presa scrie că au acaparat puterea locală.

Ultimul incident a avut loc la Craiova în august 2008: unul dintre capii lumii interlope din Bănie, Mihai Pârvu, zis Caiac, a fost împuşcat mortal, în faţa blocului, de un partener de poker. Primarul Craiovei spune însă că oraşul este unul liniştit. Mai mult, şeful IPJ Dolj, Gheorghe Bica susţine că nu există grupări mafiote în Craiova.

Craiova este şi oraşul în care a făcut carieră PD-L-istul Constantin Iancu, supranumit de presă interlopul din Guvern. Acesta şi-a dat demisia din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare în februarie după ce în presă au apărut informaţii conform cărora e urmărit penal pentru sechestrare de persoane, într-un dosar instrumentat de DIICOT. Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, recunoaşte că în Craiova au loc infracţiuni însă spune că nu există legile necesare pentru a controla fenomenul.