MENIU

Primarul Capitalei a convocat Comandamentul de Deszăpezire

Foto: RTV

În cadrul programului de deszăpezire au ieşit la lucru, joi, în Capitală, peste 150 de utilaje, acţiunea începând la ora 5.00 în zona de sud, de unde a fost extinsă în tot oraşul, potrivit reprezentanţilor primăriei Capitalei. La ora 14.00, Primarul General a convocat Comandamentul de Deszăpezire de la nivelul Municipiului Bucureşti.

Conform programului de acţiune, s-a intervenit cu prioritate pe arterele principale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi apoi pe străzile secundare, unde au fost împrăştiate substanţe pentru combaterea poleiului şi prevenirea îngheţului. Edilii spun că sunt pregătiţi să intervină în continuare, în funcţie de evoluţia ulterioară a fenomenelor meteorologice, iar societăţile de deszăpezire dispun de cantităţile necesare de carburanţi şi material antiderapant.

Pe străzile din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei au ieşit la lucru, joi, 54 de utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant, ca urmare a intensificării ninsorii şi a avertizării de cod galben lansată de meteorologi pentru intervalul joi-sâmbătă, informează edilii sectoarelor.

În sectorul 2 au ieşit pe străzi 24 de utilaje, care împrăştie, la o singură trecere, 120 de tone de clorură de calciu lichidă şi solidă pentru a topi zăpada. Cetăţenii care vor să anunţe probleme cauzate de ninsoare pot suna la telefonul de urgenţă al primăriei sectorului 2.

În sectorul 3, edilii acţionează pentru combaterea efectelor ninsorii cu 30 de utilaje şi 200 de muncitori, care intervin pentru împăştierea materialului antiderapant pe bulevarde, străzi secundare şi trotuare. 

Cetăţenii din sectorul 3 pot semnala situaţii speciale create de ninsoare la dispeceratul primăriei (tel. 9854), dispeceratele S.C. Rosal Grup (9640) şi S.C. ADPB S.A. (021.34675.25 ŞI 021.346.75.29).

Administraţia Naţională de Meteorologie a lansat o atenţionare de cod galben valabilă începând de joi, 19 februarie, ora 15.00, până sâmbătă, 21 februarie, ora 02.00. În acest interval, vor fi condiţii de ninsoare şi viscol în Bucureşti şi în mai multe judeţe din sud.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit în cursul dimineţii de joi cu toţi responsabilii din Primărie implicaţi în programul de deszăpezire şi combatere polei. Utilajele de intervenţie au fost pe teren de joi dimineaţă, de la ora 05.00.