MENIU

Primarul Bistriţei refuză să trimită vreun funcţionar în concediu fără plată

Foto: sportulbistritean.ro

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), a declarat miercuri că nu va trimite niciun funcţionar al instituţiei în concediu fără plată, atât timp cât în România există "cât de cât" autonomie locală, iar măsura propusă de Guvern nu este reglementată printr-o lege.

Primarul Bistriţei Ovidiu Creţu a declarat, că nu ştie să existe nicio reglementare legală în afară de declaraţiile făcute în presă legată de trimiterea în concediu fără plată a funcţionarilor publici.

"Atât timp cât se fac declaraţii în presă şi nu există nicio reglementare legală şi cât timp în România există cât de cât autonomie locală, eu nu trimit pe nimeni în concediu fără plată. Dacă se va ajunge la o decizie asumată la nivel central că activitatea instituţiilor publice trebuie redusă, atunci îmi vor revizui poziţia. La Primăria Bistriţa mai avem nevoie de cel puţin cinci oameni la Direcţia tehnică şi de alţi trei la Direcţia de Integrare Europeană. Dacă nu ne bloca Guvernul posturile îi angajam. Să-i trimit în concediu fără plată pe oamenii şi aşa puţini care îmi aduc bani la buget ar fi catastrofal", a declarat Ovidiu Creţu.

În Primăria Bistriţa lucrează peste 700 de oameni.