Primăria nu a reziliat contractul cu firma care restaurează zona istorică, a spus viceprimarul Raicu, contrazicându-l pe Oprescu
Rezilierea contractului cu firma spaniolă Sedesa privind Centrul Istoric se poate face prin înţelegere amiabilă sau pe calea justiţiei, iar niciuna dintre cele două condiţii nu a fost îndeplinită, a precizat, viceprimarul Mircea Raicu.
"Nu înţeleg acest anunţ, în condiţiile în care destul de recet, primăria a semnat cu firma Sedesa prelungirea contractului", a spus Raicu.
În luna iulie, firma spaniolă Sedesa a reluat lucrările în Centrul Istoric al Bucureştiului, conform unui act adiţional semnat de reprezentanţii companiei şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Reluarea lucrărilor s-a stabilit după ce cele două părţi au căzut de acord că gestionarea corectă a contractului, din punct de vedere juridic şi financiar, va fi certificat de o analiză efectuată de un nou consultant, contractul vechiului consultant expirând în decembrie 2008.
Raicu a precizat că nu există niciun subcontractor care să continue lucrările, în mod legal, în zonă. Joi, Oprescu a anunţat că un subcontractor al firmei Sedesa continuă lucrările în zonă, cu referire la firma Apolodor.
"Dacă lucreză, o fac în mod ilegal. Ca să fie încheiat un subcontract, trebuia să existe, conform reglementărilor legale, un consultant. Ori de câteva luni, la această lucrare nu există un consultant", a explicat Raicu.
Viceprimarul Capitalei a mai precizat că Primăria Capitalei, are o datorie de circa două milioane de euro către firma spaniolă.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a mai anunţat, şi pe 22 aprilie, rezilierea contractului cu Sedesa. Ulterior, Oprescu s-a răzgândit, în condiţiile în care municipalitatea avea de achitat facturi de două milioane de euro firmei Sedesa.
Potrivit lui Oprescu, în patru ani, în Centrul Istoric au fost refăcute doar patru dintre cele 14 străzi de care se ocupă Sedesa, iar ritmul lucrărilor la celelalte zece este "aproape inexistent". Primarul general ar fi vrut, însă, ca până în 2012, lucrările de reabilitare să fie finalizate în măcar jumătate din Centrul Istoric.