MENIU

Primăria Deta pierde anul acesta 1.800.000 de lei noi din buget

Foto: RTV

Pe vremuri era un oraş înfloritor. Acum, la Deta şomajul este cuvântul de ordine. Cele mai multe firme şi-au închis porţile, lăsându-i pe angajaţi la mila statului. Şi nu este vorba numai de firmele mici. Eybl Automotive, cea mai mare fabrică din zonă, a fost şi ea lovită de criză şi peste 1.000 de oameni au fost trimişi acasă.

Timp de şapte ani, Paraschiva Nica s-a numărat printre angajaţii Eybl. Salariul îi ajungea să trăiască decent împreună cu fiica ei, în vârstă de 17 ani. Vestea că va fi trecută în şomaj a căzut ca un trăznet asupra femeii.

Atunci când a fost trecută în şomaj, Paraschiva a primit trei salarii compensatorii. Banii s-au dus însă aşa cum au venit, iar ajutorul de şomaj nu l-a primit deocamdată. Cel mai rău este că şansele Paraschivei de a-şi găsi un loc de muncă sunt foarte mici.

Reducerea activităţii la Eybl se simte şi la nivelul autorităţilor locale. "În ceea ce priveşte bugetul oraşului se va reduce cu aproximativ 1.800.000 de lei noi pierderi la bugetul local din ceea ce venea de la Eybl, ceea ce înseamnă în procente 36%", a declarat Petru Roman, primar Deta.

Şefii de la Eybl Automotive au precizat că nu au de gând să închidă fabrica, dar nu exclud varianta vânzării companiei. Dar asta este o decizie prea îndepărtată de şomerii din Deta. 

Mai multe articole despre:
şomeri criza financiară Deta jurnal de criză