MENIU

Primăria Capitalei vrea să cheltuie 100.000 de lei pe broşuri şi CD-uri

Foto: rtv

Primăria Capitalei va cheltui 94.432 de lei pentru a publica raportul de activitate pe 2008 în 600 de broşuri şi pe 600 de CD-uri, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Firma care va câştiga licitaţia va trebui să adapteze şi chiar să rescrie textele puse la dispoziţie de Direcţia de Strategie şi Analiză Documente. Cu toate că textul va putea fi rescris, în anunţul de licitaţie se precizează că broşurile vor avea acelaşi număr de pagini cu cel de pe site, respectiv 60.

Hârtia pe care vor fi tipărite broşurile va fi lucioasă, dublu cretată. În cazul CD-urilor, tehnologia de inscripţionare a informaţiilor trebuie să permită şi adăugarea ulterioară de fişiere.

Municipalitatea nu precizează ce destinaţie vor avea materialele de popularizare a raportului de activitate pe 2008.

Potrivit raportului de activitate, Primăria Capitalei nu a cheltuit, anul trecut, 168 de milioane de lei din banii pentru investiţii în infrastructură şi a reuşit să construiască un singur bloc de locuinţe.

Tot anul trecut, investiţiile din credite externe au totalizat 380 milioane lei, adică doar 57,5% din suma planificată să fie cheltuită din astfel de surse de finanţare.

Din cele 31 de milioane de lei provenite din Fondul Naţional de Dezvoltare pentru construirea noului stadion Naţional, Primăria Capitalei a cheltuit, anul trecut, 13,8 milioane lei, restul de 17,2 milioane întorcându-se la bugetul de stat. Primăria Capitalei nu a cheltuit niciun ban din suma de 1,7 milioane lei, provenită de la Ministerul Dezvoltării pentru programe sectoriale, avansul de 0,5 milioane lei ajuns la primărie întorcându-se la bugetul de stat.

Nici suma de 6,4 milioane lei, provenită tot de la Ministerul Dezvoltării şi destinată consolidării locuinţelor, nu a fost folosită în întregime, edilii cheltuind doar 4,7 milioane lei.