MENIU

Primăria Capitalei vrea parcări cu pavele ecologice

Foto: agiuconstruct.ro

Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, va investi 3,8 milioane lei (circa 880.000 euro) pentru a monta pe locul actualelor parcări din beton administrate de acestă instituţie pavele ecologice pe o suprafaţă de 13.000 mp, potrivit unui anunţ de licitaţie.

Pavelele vor fi ecologice tip grilă cu o grosime de 10 centimetri. În spaţiile libere, pavelele de acest tip pot fi umplute cu pietriş sau cu iarbă. Pentru montarea lor, parcările existente vor fi închise timp de şase luni, pentru că pe actualele spaţii trebuie executate decopertări pe o adâncime de 50 de centimetri şi apoi lucrări de montare a noilor dale.

Conform anunţului de licitaţie "Primăria generala a municipiului Bucuresti doreşte executarea lucrărilor de proiectare, întreţinere şi reparare cu dale ecologice pe străzile din Bucureşti conform HCGMB 254/2008". Hotărârea respectivă nu se referă la montarea de dale ecologice, ci doar la faptul că lucrările la principalele bulevarde şi străzi din Bucureşti se face de către Administraţia Străzilor.

Municipalitatea a preluat, la mijlocul lunii iulie, cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de SC Dalli Exim SA, ele fiind trecute în responsabilitatea Administraţiei Străzilor.