MENIU

Primar independent, construcţii independente

Foto: RTV

Blocurile din imagine au fost construite ilegal, fără ca Planul Urbanistic Zonal, cel care stabileşte cât de înaltă poate fi o clădire, să fi fost aprobat de Primăria Capitalei. Recent, autorităţile le-au dau o mână de ajutor proprietarilor care au sfidat legea şi au construit clădiri cu câte etaje au vrut ei. "Spălarea" ilegalităţii s-a făcut ca la carte, printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la propunerea primarului general, Sorin Oprescu.

În timp ce consilierii votau PUZ-urile, proprietarul unuia dintre imobile căută de zor cumpărători pentru apartamentele din blocul său.

De la proprietarul uneia dintre clădiri aflăm că un apartament de două camere costă în jur de 125.000 de euro şi că PUZ-ul a fost aprobat în luna iunie a anului trecut pentru o construcţie de cinci etaje plus unul mansardă.

Dincolo de zâmbetul larg al proprietarului şi de dispreţul său faţă de legi, se află autorităţile, cele care au permis construirea acestor clădiri, deşi legea e clară: nu se poate pune nicio cărămidă fără PUZ aprobat în consesns cu proiectul de construcţie.Citeşte mai multe pe anchete.realitatea.net.