MENIU

Preşedintele Hugo Chavez le-a cerut venezuelenilor să nu cânte la duş

Foto: RTV

Preşedintele Hugo Chavez le-a cerut venezuelenilor să nu mai cânte la duş şi să facă baie în maximum trei minute ca să facă economie la apă şi la electricitate. Liderul de la Caracas a ţinut un întreg discurs pe tema "duşului scurt" în timpul unei reuniuni a guvernului.

"Sunt oameni care cântă în baie, stau o jumătate de oră sub duş. Copii, trei minute sunt mai mult decât suficiente. Am numărat, trei minute am stat şi nu miros a transpiraţie. Vă garantez. Şi un minut e suficient. Sunt oameni care spun că trebuie să aştepte să se încălzească apa. De ce, de ce? Ei dau drumul la robinet şi lasă apa să curgă - apă de băut - fiecare minut este o crimă", a declarat Hugo Chavez.

Cunoscut pentru glumele sale liderul de la Caracas le-a cerut mai întâi miniştrilor săi să dea exemplu populaţiei.

"Un minut să te săpuneşti şi să te dai cu şampon şi un minut să te limpezeşti. Ce altceva mai ai de făcut, doamnă ministru Maria Cristina? Desigur, vei sta pe spate în cadă, vei pune săpun şi vei da drumul, la cum îi spune, la jacuzzi. Închipuiţi-vă, ce fel de comunism mai este acesta?", a mai spus Chavez.

Oamenii sunt surprinşi de cererea preşedintelui. Asta pentru că unele oraşe din vecinătatea capitalei venezuelene nu au apă curentă deloc, alte primesc cu ţârâita.

Mai multe articole despre:
economie apă Venezuela Hugo Chavez electricitate