MENIU

Preşedintele FR Atletism, mulţumit de bilanţul României la CM de la Berlin

Foto: NewsIn

Delegaţia României se întoarce de la Campionatele Mondiale de atletism de la Berlin cu o singură medalie, cea de bronz obţinută de Nicoleta Grasu la aruncarea discului. Alte nouă sportive au participat în cinci finale, fără a se clasa, însă, pe podium.

În ciuda acestui bilanţ, preşedintele FR Atletism, Sorin Matei, s-a declarat mulţumit de prestaţia sportivelor, în condiţiile în care obiectivul delegaţiei României la Berlin a fost o medalie şi trei sau patru locuri în finale: "E îmbucurător că am cucerit această medalie, a fost bine cum au concurat cei mai tineri. Pentru noi a contat foarte mult şi cum au concurat şi cum au perceput sportivele acest mondial".

România a fost reprezentată la CM de la Berlin de o delegaţie formată doar din 16 sportive, din lot nefăcând parte niciun atlet, premieră tristă pentru atletismul românesc.

"Nu se pune problema că nu avem atleţi, doar că unii sunt accidentaţi, iar ceilalţi trebuie să îşi facă baremul A mai din vreme. Am acceptat baremul B doar la juniori", a comentat Sorin Matei.