MENIU

Preşedintele Casei de Pensii: În aprilie a fost introdusă pensia socială minimă şi garantată de 300 de lei

Foto: cnpas.org
Doina Pârcălabu a spus că, din luna aprilie, punctul de pensie a crescut cu 3%

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Doina Pârcălabu, a declarat miercuri seară la Realitatea TV că, începând cu luna aprilie, au fost introduse pensiile sociale minime şi garantate de 300 de lei. Pârcălabu a mai spus că, tot din această lună, a crescut şi punctul de pensie, urmând ca alte majorări să aibă loc din octombrie 2009.

"În luna aprilie tocmai au crescut pensiile, în sensul că valoarea punctului de pensie a fost majorată cu 3%. Începând cu luna aprilie, valoarea punctului a devenit 718,4 lei. Pensiile, în luna aprilie, s-au acordat cu această valoare majoată", a declarat Doina Pârcălabu.

Mai mult decât atât, preşedintele Casei de Pensii a spus că, tot în aprilie, "a fost introdusă, pentru prima dată, pensia socială minimă şi garantată".

"Aceasta acordă tuturor cetăţenilor României care au calitatea de pensionar un minim al pensiei de 300 de lei. Persoanele care aveau o pensie calculată sub acest barem, au primit 300 de lei", a spus Pârcălabu.

Aceasta a amintit că pensia minimă va ajunge la 350 de lei în luna octombrie, precizând totodată că în bugetul pe 2009 au fost prevăzute sume care să acopere aceste majorări.

"În actul normativ care reglementează acordarea pensiei sociale minime se precizează că, anual, acestă pensie va fi modificată în sensul majorării. Partenerii sociali care au participat la discuţii au ţinut să avem această precizare, care există în textul de lege", a mai spus Doina Pârcălabu.