MENIU

Preşedintele Băsescu i-a convocat la Cotroceni pe premierul Boc, pe ministrul Finanţelor şi pe cel al Internelor

Foto: REALITATEA.NET

Preşedintele Traian Băsescu i-a convocat marţi seară la Cotroceni pe primul-ministru Emil Boc, pe ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea şi pe cel al Internelor, Dan Nica. Este vorba despre o întâlnire de lucru, care a început la ora 20.00 şi a avut ca temă problemele reclamate de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Administraţiei şi Internelor, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Întâlnirea de lucru cu membrii Cabinetului Boc a avut loc după ce săptămâna trecută şeful statului i-a primit la Palatul Cotroceni pe sindicaliştii de la SNPPC pe tema problemelor poliţiştilor.

Liderii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI au declarat, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că Traian Băsescu le-a promis că problemele lor cele mai grave ar urma să fie rezolvate în scurt timp.

Marin Gruia, liderul SNPPC, a declarat că şeful statului a promis să rezolve problema chiriilor pentru poliţiştii detaşaţii în alte localităţi decât cele de domiciliu, că va căuta o soluţie şi împreună cu Guvernul pentru ca poliţiştii să primească acelaşi coeficient de salarizare în Legea unică la fel ca şi militarii. Gruia a mai spus că Băsescu le-a promis, de asemenea, să găsească soluţii pentru ca maşinile să aibă combustibil şi să nu le lipsească asigurările, inspecţiile tehnice etc.

În privinţa orelor suplimentare, Băsescu ar fi agreat ideea propusă de SNPPC, prin care acestea să se scadă din anii de muncă rămaşi până la pensie. Şeful statului ar fi promis că se va gândi şi la situaţia absolvenţilor şcolilor de poliţie care nu au fost încadraţi din lipsă de bani, astfel încât aceştia să se poată angaja în mediul privat până la o soluţie finală.

Liderii poliţiştilor mai spun că li s-a mai promis rezolvarea celorlalte revendicări la următoarea rectificare bugetară.

Ulterior, pe 4 septembrie, Marin Gruia, preşedintele SNPPC, a declarat că o nerezolvare a discriminării salarizării agenţilor de poliţie va declanşa, din nou, protestele sindicale "cu energia corespuzătoare numulţumirii a peste 75% din efectivele Poliţiei Române". Una dintre formele concrete şi inevitabile a protestelor poliţiştilor va fi, cu siguranţă, boicotarea alegerilor din noiembrie 2009, a mai afirmat el.