MENIU

Preşedintele Asociaţiei de Părinţi: Este inadmisibil să se ajungă aici, orice decalare perturbă procesul de învăţământ

Foto: RTV

Preşedintele Asociaţiei de Părinţi, Mihaela Gună, a declarat luni la Realitatea TV că orice amânare sau decalare a anului şcolar ar perturba procesul de învăţământ şi că "este inadmisibil să se ajungă la asemenea metode, mai ales că învăţământul este finanţat din banii contribuabililor".

"Când au fost grevele cadrelor didactice ne-am asumat recuperarea orelor şi am fost alături de profesori. Suntem conştienţi că un învăţământ fără resurse materiale nu se poate face. În condiţiile în care zece zile profesorii stau în concediu fără plată, nu se poate asigura siguranţa copilului în şcoală, iar orice amânare sau decalare a anului şcolar perturbă procesul de invăţământ", a declarat Mihaela Gună, preşedintele Asociaţiei de Părinţi.

"Dacă tot trebuie să facem economii şi dacă tot suntem băgaţi în concediu forţat fără salariu, atunci este bine ca el să fie luat la începutul anului şcolar pentru că învăţământul este un sistem cu foc continuu şi el nu poate fi întrerupt când vrea cineva", a precizat Constantin Ciosu, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale.

Aurel Cornea: O amânare ar fi catastrofală mai ales pentru cei mici

Celelalte federaţii sindicale nu sunt însă de acord cu această propunere. Reprezentanţii FSLI au spus că mai degrabă acest concediu forţat ar trebui să se ia în luna decembrie, după vacanţa de iarnă. "O amânare cu două săptămâni ar fi catastrofală mai ales pentru cei mici", a explicat Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

"Nu se poate accepta prelungirea vacanţei elevilor pentru că aceasta va avea un efect asupra lor. Mesajele de la colegii noştri sunt de nemulţumire şi de revoltă la adresa celor care vin cu astfel de propuneri", a conchis Mariua Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret.

Cât despre decizia ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, aceasta nu vrea să accepte propunerea sindicaliştilor.