MENIU

Presa americană a descoperit că Michael Jackson lua zece pastile Xanax pe noapte

Foto: bp.blogspot.com

Megastarul Michael Jackson lua zece pastile de Xanax pe noapte şi le cerea angajaţilor lui să obţină reţete pentru somnifere pe numele lor, potrivit unui document confidenţial datând din 2004, obţinut de CNN.

Documentul obţinut de CNN aparţine Departamentului Şerifului din Santa Barbara şi conţine interviuri confidenţiale cu două dintre fostele gărzi de corp ale lui Jackson.

Mărturiile fuseseră luate în pregătirea procesului din 2005 în care a fost implicat cântăreţul, când a fost pus în faţa acuzaţiei de molestare a unui minor. Michael a fost achitat în procesul respectiv.

Xanax-ul este folosit pentru tratamentul stărilor anxioase, a depresiilor şi a insomniilor. "Oricum am pune problema, doza folosită (de Michael Jackson n.red.) este una extrem de mare. Este un semn de alarmă, chiar dacă el avea toleranţă mare la medicament. Doza este mult prea mare pentru orice fiinţă umană", a explicat pentru CNN medicul Sanjay Gupta.

Documentul obţinut de CNN este o dovadă a luptei lui Michael Jackson cu insomniile. Membrii staff-ului artistului comentau adesea între ei problema excesului de pastile pe care le lua Michael, potrivit mărturiilor acestora. "Jackson era ceva mai bine, pentru că nu mai lua 30-40 de Xanax pe noapte", afirmă în actul oficial unul dintre angajaţi.

Una dintre gărzile de corp ale megastarului a povestit cum el şi alţi trei colegi din staff-ul lui Michael procurau reţete medicale pentru cântăreţ, pe numele lor. Mai mult, ei ridicau medicamente pentru Jackson folosind reţete pe care erau trecute diverse nume. 

Numele a cinci doctori, localizaţi în California, New York şi Florida, se regăsesc în document. După vizitele la cabinetele medicilor, Jackson era "sedat şi confuz", spune una dintre gărzile de corp.

Documentul relatează că unul dintre angajaţii care a depus mărturie la poliţie a demisionat după ce Michael Jackson a căzut în camera lui de hotel şi s-a lovit, pentru că nu se simţea confortabil să-i mai procure medicamente. 

Şeful poliţiei din Los Angeles, William Bratton, a declarat joi că investigatorii au vorbit cu mai mulţi doctori care l-au tratat pe Jackson de-a lungul anilor şi analizează istoria medicamentoasă a megastarului. Medicilor care au refuzat să colaboreze cu poliţia le-au fost trimise citaţii, a precizat Bratton, şi le vor fi trimise citaţii până vor fi obţinute mărturiile lor. 

Surse apropiate megastarului au declarat pentru CNN că, în anii '90, Jackson călătorea împreună cu un anestezist care îl seda în timpul nopţii şi îl repunea pe picioare atunci când avea concerte.

În 2006, Michael Jackson a încercat să-şi relanseze cariera la Los Angeles. Jack Wishna, care s-a ocupat de o eventuală serie de concerte, a declarat presei americane că starul era "drogat" şi "incoerent", iar uneori era atât de slăbit încât avea nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa. Concertele programate la Las Vegas au fost anulate într-un final.

Se pare că după eşecul de la Las Vegas, Janet Jackson a fost atât de îngrijorată de starea fratelui ei încât a convocat întreaga familie pentru a vorbi cu cântăreţul. Potrivit unor surse apropiate familiei Jackson, Michael le-ar fi ordonat gărzilor de corp să nu-i lase pe membrii familiei sale să se apropie de el. Mai mult, megastarul refuza să-i răspundă la telefon mamei sale. La momentul respectiv, familia Jackson a dat publicităţii un comunicat prin care nega aceste zvonuri, însă Janet nu s-a aflat printre semnatarii declaraţiei. 

O sursă implicată în investigaţii a declarat pentru CNN că anchetatorii au găsit numeroase recipiente cu pastile în vila închiriată de Jackson în Holmby Hills. AP şi Los Angeles Times au anunţat, citând surse anonime, că poliţia ar fi găsit Diprivan în locuinţa artisului. Diprivan este un sedativ puternic administrat intravenos.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie. Autorităţile aşteaptă încă rapoartele toxicologice de la medicii legişti pentru a stabili cauza morţii.