MENIU

Preoţii bulgari cer şi ei anularea concertului Madonnei

Foto: www.telegraph.co.uk

Preoţii ortodocşi dintr-un oraş din Bulgaria cer anularea concertului Madonnei la Sofia, prevăzut pentru 29 august, pentru că data coincide cu o sărbătoare religioasă importantă.

Preoţii ortodocşi din oraşul Plovdiv sunt cei care anularea concertului, deşi concertul are loc Sofia. Ei îşi argumentează cererea cu faptul că spectacolul cade în aceeaşi zi cu sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

"Creştinii ortodocşi postesc în această zi şi postul este sever - mâncăm şi bem doar apă şi pâine, ne abţinem de la plăcerile lumeşti şi sărbătorim cu pioşenie", a explicat părintele Emil Paralingov de la Biserica Sfânta Paracheva de la Plovdiv.

El crede că data concertului ar trebui schimbată din acest motiv şi cere Bisericii Ortodoxe să intervină în acest sens. Biserica Ortodoxă Bulgară nu şi-a făcut cunoscut punctul de vedere.

Şi în Polonia, ultracatolicii ceruseră fără succes anularea concertului Madonnei din 15 august, care a coincis cu Sfânta Maria.

Madonna este aşteptată şi la Bucureşti, pe 26 august, când va susţine un concert în Parcul Izvor, în cadrul turneului său mondial "Sticky and Sweet".
Mai multe articole despre:
Madonna Bucureşti concert Sofia