MENIU

Premierul în vârstă de 35 de ani al Georgiei demisionează din motive de sănătate

Foto: daylife.com

Premierul georgian Grigol Mgaloblişvili a demisionat vineri, din cauza problemelor de sănătate, a declarat o sursă din guvernul de la Tbilisi. Pe de altă parte, presa georgiană a scris că preşedintele Mihail Saakaşvili l-a lovit luna trecută pe premier. Saakaşvili l-a nominalizat pe ministrul de finanţe, Nika Gilauri, pentru funcţia de premier

Premierul a demisionat vineri după doar trei luni de la preluarea funcţiei. Preşedintele georgian

Diplomatul în vârstă de 35 de ani era tratat în Germania pentru o problemă la rinichi şi urma să organizeze vineri o conferinţă de presă, potrivit sursei.

"Declaraţia la care ne aşteptăm va fi probabil demisia premierului. Îi este foarte greu să lucreze, pentru că este bolnav", a subliniat sursa.

Mihail Saakaşvili l-a nominalizat pe ministrul de finanţe, Nika Gilauri, pentru funcţia de premier. Nominalizarea va avea nevoie de aprobarea Parlamentului, unde partidul lui Saakaşvili are o majoritate puternică.

Presa georgiană a scris că preşedintele Saakaşvili l-a lovit luna trecută pe premier

Presa georgiană şi rusă a scris luna trecută că preşedintele georgian Mighail Saakaşvili l-a lovit pe premierul Grigol Mgaloblişvili, în timpul unei dispute. Preşedintele a negat public, dar premierul nu a făcut niciun comentariu.

Mgaloblişvili a fost numit în funcţie la 1 noiembrie, în cadrul unei remanieri guvernamentale, după înfrângerea Georgiei de către Rusia în războiul din august.

El este al patrulea premier al Georgiei de când Saakaşvili a preluat puterea, în 2003.

Educat la Oxford şi diplomat de carieră, el fusese numit premier la începutul lunii noiembrie, în locul lui Lado Gurghenidze, în cadrul unei remanieri prin care preşedintele Mihail Saakaşvili încerca să reducă la tăcere criticile de după războiul cu Rusia din vară. Anterior, Mgaloblişvili fusese ambasador al Georgiei în Turcia.

Mai multe articole despre:
demisie boală premier Georgia