MENIU

Premieră medicală la Bucureşti: o tânără va putea să meargă din nou, după 12 ani

Fractură

La vârsta de trei ani, Dana a fost diagnosticată cu boala oaselor de sticlă. De la la 11 ani şi jumătate copila nu şi-a mai putut folosi picioarele.

O tânără are şansa să meargă din nou după mai bine de 12 ani. Dana, în vârstă de 24 de ani, a fost operată cu succes de o echipă de medici de la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Mama pacientei a declarat că până la 11 ani şi jumătate copila şi-a putut folosi picioarele. \"Cădea, şi-l rupea, i-l punea în ghips. A avut peste 20 de operaţii. Avea piciorul deja curbat\", a mai povestit mama fetei.

Din cauza fracturilor, tibia piciorului drept a fost distrusă. În 2006, Dana a ajuns prima dată la Spitalul Marie Curie, la profesorul Gheorghe Burnei. Medicul s-a gândit la cea mai bună variantă pentru a-i reface piciorul şi a adunat toate consumabilele de care avea nevoie. Grefa de os i-a fost fixată cu nişte tije speciale. Complexa operaţie a durat peste patru ore. Medicii spun că nu s-a mai făcut nicăieri o astfel de operaţie, care a rezolvat cazul printr-o grefă de os de 30 de centimetri. Fără această intervenţie, tânăra n-ar fi avut ca alternativă decât căruciorul cu rotile, pentru întreaga viaţă.

Medicii sunt optimişti şi spun că în patru luni tânăra va putea să stea în picioare şi să meargă cu cadrul, iar în 8 luni va fi capabilă să se deplaseze singură.

 

Mai multe articole despre:
Bucureşti medic premieră medicală pacient