MENIU

Prefectura Covasna a cerut Inspectoratului de Poliţie să delege agenţi pentru Serviciul de Permise Auto

Foto: jurnaluldearies.ro

Prefectura Covasna a solicitat sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru delegarea a cinci agenţi care să obţină atestatul de examinator şi să asigure această activitate la Serviciul de Permise Covasna, unde se desfăşoară o anchetă în scandalul permiselor şi înmatriculărilor false.

Prefectul Codrin Munteanu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a primit din partea Prefecturii Braşov o adresă de delegare a unei persoane care începe marţi activitatea, iar alte persoane de la Serviciul de Paşapoarte Covasna au început luni activitatea de supraveghere a sălii de examinare. De asemenea, cinci agenţi de poliţie din cadrul IPJ vor merge la Bucureşti pentru a obţine atestatul de examinator.

"Am discutat cu şeful IPJ Covasna ca să delege cinci poliţişti cu experienţă, posibil de la Circulaţie, pe care să-i trimitem la Bucureşti să obţină atestatul de examinator. Se va rezolva, vor da această probă şi vor fi utilizaţi la trasee în cadrul examinărilor", a declarat prefectul Codrin Munteanu.

În prezent, activitatea Serviciului de Permise se desfăşoară cu jumătate din personal, respectiv cinci persoane. Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus, săptămâna trecută, noi măsuri procedurale faţă de cinci persoane inculpate în dosarul permiselor, potrivit cărora acestea nu mai au voie să îşi exercite profesia sau activitatea în exercitarea căreia au săvârşit infracţiunile pentru care sunt cercetaţi.

În dosarul permiselor din Covasna sunt cercetaţi 19 inculpaţi, dintre care trei arestaţi preventiv, 12 inculpaţi faţă de care s-a aplicat măsura preventivă constând în obligaţia de a nu părăsi ţara, şi patru faţă de care deocamdată nu au fost luate măsuri preventive.

Curtea de Apel Braşov a decis, săptămâna trecută, ca cele trei persoane reţinute – un instructor auto, un angajat al Serviciului de Permise şi un angajat al unei firmei de pază – să rămână în arest.
Mai multe articole despre:
Covasna agenţi permise auto IJP