MENIU

Prefectul judeţului Argeş cere instanţei anularea a 56 de permise auto

Foto: RTV
Principalul motiv care a dus la solicitarea prefectului a fost faptul că domiciliul înscris în cartea de identitate este neconform cu cel din realitate

Prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca, cere instanţei anularea a 56 de permise auto. Este vorba de persoane care au obţinut permisul cu documente false. Potrivit prefectului, unele dintre persoanele care deţin aceste permise auto nu au susţinut proba practică şi cea de oraş.

Principalul motiv care a dus la solicitarea prefectului a fost faptul că domiciliul înscris în cartea de identitate este neconform cu cel din realitate. De asemenea, în cele 56 de dosare s-au găsit fie ştersături, fie alte însemne.

În termen de cinci zile, cele 56 de persoane care nu sunt din judeţul Argeş trebuie să se prezinte la cel mai apropiat post de poliţie şi să depună permisul. Pe toată perioada judecării dosarelor, aceste persoane nu vor mai avea drept de conducere, până când instanţa nu va da o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

Prefectul de Argeş a mai anunţat că în această săptămână s-ar putea să mai existe şi la alte cereri de anulare.

În urmă cu o săptămână, prefectul Marcel Proca anunţa că, în urma controlului început cu o săptămână înainte, în cele 669 de dosare verificate s-au găsit mai multe documente "neconforme".

La o săptămână după ce la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCÎV) din Argeş a început acţiunea de verificare a dosarelor în baza cărora se consideră că au fost eliberate în mod fraudulos aproape 3.500 de permise, cei şapte ofiţeri delegaţi să se ocupe de anchetă au descoperit mai multe hârtii neconforme, potrivit prefectului.

Procedura de verificare în cazul celor 3.500 de dosare ale persoanelor bănuite că au obţinut fraudulos permisele de la SPCRPCÎV Argeş a fost demarată în data de 10 martie.

Citeşte şi:

"Procesul în cazul permiselor de la Argeş continuă"

"D. Nica: Cele 3.500 de permise obţinute ilegal în Argeş sunt suspendate" 

"Persoanele care ar fi plătit pentru permise auto emise în Argeş au provocat accidente grave"