MENIU

Prefectul de Timiş cere sancţionarea directorului unui spital, prins cu 110 km/h de radarul poliţiei

Foto: soferii.ro

Prefectul de Timiş vrea ca directorul Spitalului de Psihiatrie din Gătaia, aflat în concediu medical, să fie sancţionat disciplinar după ce a fost prins de radar conducând maşina instituţiei, în localitate, cu 110 km pe oră.

În acte, directorul Elena Palici, figura ca fiind în concediu, la fel ca mai mulţi directori PSD din judeţ. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a transmis la Ministerul Sănătăţii o informare pe această temă şi vrea ca femeia să fie sancţionată disciplinar.

"Am constatat că e şi în concediu medical, maşina e a instituţiei, a spitalului, pe banii cui se deplasează ea cu maşina instituţiei, în condiţiile în care acea maşină, potrivit normelor, este în gestiunea şoferului? (...) Se ignoră cu bună ştiinţă orice normă de bun simţ şi de legalitate pe care unii şi-o permit (...) În primul rând o măsură disciplinară de la nivelul Ministerului şi întreruperea concediului medical", a declarat, prefectul Mircea Băcală.

Băcală a mai spus că se va interesa de la ce medic a primit concediul medical şi că a transmis o informare la Ministerul Sănătăţii pe această temă. Prefectul spune că Palici a mai avut o ieşire, la începutul verii, când a fost demisă de către Ministerul Sănătăţii şi a spart biroul directorului în funcţie.

În replică, Elena Palici spune că a devenit subiectul preferat al prefectului şi că nu a intrat în concediu medical din alte motive decât de sănătate, întrucât, susţine ea, nu poate fi schimbată din funcţie, căci a ocupat această poziţie în urma unui concurs.

"Sunt în concediu medical că sunt bolnavă, sunt o femeie de 50 de ani. În 8 octombrie, maşina mergea la Timişoara cu şoferul, m-am dus şi eu la medic şi, într-adevăr, când am venit înapoi, am condus eu  şi am fost prinsă cu radarul", a declarat Elena Palici.

Cât despre ieşirea directoarei de la începutul verii, Palici spune că atunci a fost demisă pe nedrept, a dat în judecată ministerul şi a câştigat. "Am fost demisa în mai şi schimbată cu nora primarului din Gătaia, care ambii sunt în PDL. Când mi-am recâştigat prin instanţă repunerea pe funcţie, domnul prefect a pornit atunci cu corpul de control", a mai spus Palici.

Directorul Spitalului de Psihiatrie din Gătaia este membru PSD, conduce unitatea medicală din 2006 şi înainte, a fost director administrativ în cadrul spitalului. Miercuri, tot prefectul de Timiş anunţa că majoritatea membrilor PSD din judeţ, care ocupă funcţii de conducere în instituţii publice sunt în concediu medical.