MENIU

Prefectul de Mureş a propus reducerea numărului de primării din judeţ

Foto: zi-de-zi.ro

Prefectul de Mureş, Marius Paşcan, a declarat în şedinţa Colegiului Prefectural, că singura soluţie pentru reducerea cheltuielilor la primării o reprezintă comasarea acestora, propunând ca în Mureş să rămână doar 80 din cele 102 unităţi administrative.

"Am înaintat şi Ministerului de Interne o notă în care am arătat că numărul de 102 unităţi administrative este prea mare şi că este necesară reducerea acestora la maximum 80. Am discutat cu reprezentanţii instituţiilor direct implicate şi am făcut o analiză. O primărie cu 500 de locuitori nu este eficientă", a declarat Paşcan.

Acesta a precizat că reducerea primăriilor presupune un referendum, însă consideră că dacă se demarează urgent procedurile în "şase luni, maximum un an" acest lucru se poate realiza.

Prefectul de Mureş a propus această măsură de reformă administrativă deoarece în ultima perioadă zeci de primari din judeţ i-au cerut sprijinul, dat fiind faptul că nu mai au bani de salarii.

Cea mai gravă situaţie este în comuna Cozma, considerată cea mai săracă din judeţ, unde clădirea primăriei a fost pus sub executare judecătorească de către o firmă care nu-şi poate recupera datoriile. Tot în Cozma, cei 10 funcţionari ai primăriei nu şi-au primit salariile de 3 luni.

Mai multe articole despre:
primărie cheltuieli Mures reducere Marius Paşcan