MENIU

Prefectul de Argeş va cere sprijinul poliţiştilor BCCO pentru a combate infracţiunile silvice

Foto: martor ocular

Prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca, a anunţat că va cere sprijinul poliţiştilor de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) pentru a stopa tăierile masive de copaci, întrucât fenomenul a luat amploare, iar patrulele instituite la nivel judeţean nu au avut rezultatele aşteptate.

"Am instituit deja patrule formate din poliţişti şi jandarmi în zonele în care se înregistrează astfel de fenomene. Rezultatele au fost sub aşteptări, deşi fenomenul are o mare amploare", a precizat prefectul Marcel Proca.

Prefectul a mai afirmat că pentru a preveni tăierile masive şi transporturile ilegale de material lemnos va propune angrenarea poliţiştilor de la BCCO-Piteşti în aceste acţiuni şi va încerca să găsească un nou sistem de controlare a fenomenului.

"Miercuri voi avea o întâlnire cu comisia de specialitate şi voi lua cele mai dure măsuri. Nu putem da un caracter formal unor lucruri de maxim interes", a mai spus Marcel Proca.

Propunerea prefectului vine ca urmare a unui raport întocmit de şeful Poliţiei oraşului Topoloveni, din care reiese că în ultima perioadă nu s-a aplicat nici măcar o contravenţie în ceea ce priveşte transportul ilegal de material lemnos.

Marcel Proca consideră că această situaţie este inacceptabilă şi are două explicaţii. ori infractorii sunt avertizaţi din timp şi ştiu când au loc controalele ori patrulele instituite la nivel judeţean sunt ineficiente.

Citeşte şi despre defrişările masive din ultimii ani din Parcul Naţional Piatra Craiului.

Mai multe articole despre:
Argeş prefect Piteşti lemn BCCO