MENIU

Predoiu: Am trimis patru propuneri de secretari de stat la premier, acesta a numit trei

Foto: NewsIn

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a declarat, la Realitatea TV, că a trimis premierului Emil Boc patru propuneri de secretari de stat, iar acesta a numit trei. Predoiu a precizat că, în cursul săptămânii viitoare, se va întâlni cu Emil Boc şi cu Mircea Geoană pentru a "închide" subiectul.

"Eu am făcut domnului prim-ministru mai multe propuneri, cu patru persoane care ar putea ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Premierul a numit trei din aceste persoane. Ulterior, primul ministru m-a informat că PSD ar insista totuşi să impună un secretar de stat", a spus Predoiu.

El a precizat că actualii secretari de stat de la Ministerul Justiţiei sunt "tehnicieni".

Ministrul a afirmat că a discutat cu Geoană şi Boc pe această temă. "Situaţia a rămas oarecum nedecisă şi nu am trecut la nume de persoane privind cel de-al patrulea secretar de stat. Afirmaţia că domnul Stoica ar avea legătură cu numirea secretarilor de stat, eu nu o pot confirma. La cunoştinţa mea, domnul Stoica nu are legătură nici cu secretarii de stat nici cu problemele Ministerului Justiţiei", a precizat Predoiu.

Propunerea PSD pentru postul de secretar la Ministerul Justiţiei este Maia Teodoroiu, a declarat, pe 22 ianuarie, la Craiova, liderul partidului, Mircea Geoană, precizând că a trimis această propunere premierului Emil Boc miercuri seară.

"Doamna Teodoroiu ne va reprezenta pe noi, cei de la PSD, iar alţi doi secretari de stat să fie aleşi de către domnul ministru Predoiu", a spus Mircea Geoană.

Maia Teodoroiu a mai fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei în timpul fostei guvernări PSD.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Prediu, a anunţat, pe 21 ianuarie, că premierul Emil Boc a semnat numirea a trei secretari de stat la Ministerul Justiţiei, aceştia fiind Octavian Ojog (procuror), Alina Bica (procuror) şi Rodica Constantinovici (avocat).

Mai multe articole despre:
Emil Boc Cătălin Predoiu