MENIU

Posibile viitoare "prime-doamne" ale României

Foto: rtv
Foto: rtv
Foto: Realitatea.net

Despre candidaţii la Preşedinţie s-a tot scris şi s-au spus câte-n lună şi-n stele. Despre primele-doamne, sau eventualele prime-doamne, mare lucru nu se ştie. Cum Geoană, Antonescu, Oprescu şi Băsescu sunt unii dintre cei mai bine plasaţi în ultimele sondaje, şi doamnele lor au şanse pe măsură pentru titulatura de primă-doamnă a României

Răspunsul cel mai uşor de dat e în cazul lui Sorin Oprescu, pentru că nefiind căsătorit nu putem vorbi de prima-doamnă. Dar, nu e timpul trecut...

Necăsătorit e şi Crin Antonescu, însă am aflat că liderul PNL îşi va uni destinele cu Adina Vălean, până la alegerile din toamnă, chiar dacă deocamdată nu ştim vreo dată concretă.

Anunţul a fost făcut chiar de viitoarea doamnă Antonescu. Europarlamentarul a răspuns DA fără să stea prea mult pe gânduri, aşa că preşedintele PNL, Crin Antonescu, are treabă multă anul asta: cursa prezidenţială şi însurătoarea.

Dacă Mircea Geoană ar ieşi preşedinte, viitoarea primă-doamnă ar putea fi Mihaela - soţia lui, de profesie arhitect.

Mihaela Geoană e implicată în numeroase proiecte caritabile, fiind preşedintele Fundaţiei Renaşterea şi preşedintele Crucii Roşii România. Împreună au doi copii: Ana-Maria şi Alexandru.

Iar dacă actualul preşedinte s-ar reînscrie în cursa pentru Cotroceni, actuala primă-doamnă şi-ar prelungi mandatul.

Maria Băsescu se numără printre cele mai discrete consoarte prezidenţiale ale momentului, poate şi datorită faptului că provine dintr-o familie de intelectuali de ţară - oameni cu rădăcini şi principii sănătoase de viaţă.

Nici nu visa acum mai bine de 30 de ani - când şi-a întâlnit jumătatea - că va ajunge prima-doamnă a României, mai ales că primul ei job a fost de recepţioneră la un motel de pe litoral.

Aici avea sa-l cunoască pe ofiţerul de marină Traian Băsescu, care avea să devină preşedintele României.

Mai multe articole despre:
Adina Vălean Maria Băsescu Mihaela Geoană