MENIU

Porumboiu anunţă măsuri dure împotriva jucătorilor dacă FC Vaslui nu se califică în Europa League

Foto: NewsIn

Finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, sâmbătă, după eşecul cu FC Braşov, că s-a săturat să achite salarii imense jucătorilor, iar aceştia să nu obţină rezultatele dorite şi anunţă că va lua măsuri împotriva lor dacă nu se califică în Europa League.

"Am intrat într-o zonă fără şansă pentru Europa. Poate doar Cupa ne mai salvează. Dacă FC Vaslui nu se va califica în Cupa UEFA, atunci va fi greu pentru jucători şi antrenori. Am cheltuit mulţi bani, i-am tratat cu tot respectul, dar ajunge! Lucrurile vor deveni dramatice. Nu mai poţi plăti la nesfârşit cu mii de euro mediocritatea. Eu dau o grămadă de bani, dar ei dau dovadă de neprofesionalism", a spus Porumboiu, care a criticat şi prestaţia arbitrului Victor Berbecaru, pe care îl acuză că nu a acordat o lovitură de la 11 metri Vasluiului. "La Stelea a fost 11 metri, Surdu trebuia să ia al doilea galben. Arbitrul a condus tot meciul într-o singură direcţie. E o mare măgărie ce se petrece. Acest Berbecaru ne-a umilit şi cu Mediaşul şi nimeni nu se sinchiseşte să ia vreo măsură", a punctat oficialul vasluian.

Fostul arbitru spune că nu va ierta pe nimeni dacă formaţia vasluiană nu ajunge în cupele europene, cel mai sigur drum fiind calificarea în finala Cupei României: "Mai au o singură şansă, să se califice în finala Cupei. Altfel voi pune stop şi să se ducă unde vor. Ţin de contract, dar nu s-a răsturnat căruţa cu proşti şi eu să fiu ăla care ţine de hamuri. A greşit şi antrenorul. Nu cruţ pe nimeni. Eu cred că putem trece de CFR Cluj în semifinale, dar depinde numai de jucători. Să le fie ruşine pentru ce au făcut până acum, îmi pare rău că se spulberă un vis frumos".

Antrenorul Viorel Moldovan şi-a asumat responsabilitatea pentru eşecul înregistrat în faţa Braşovului şi spune că echipa nu are nicio şansă să se califice în finala Cupei dacă va presta acelaşi joc. "E vina mea pentru acest rezultat. Am fost total neinspirat, începând jocul cu Munteanu pe post de fundaş central. Este o înfrângere dureroasă, dar trebuie să ne pregătim pentru meciul de miercuri cu CFR din Cupa României. Dar, dacă vom juca la fel ca azi, atunci nu avem şanse de calificare", a spus Moldovan.

FC Vaslui a fost învinsă, sâmbătă, scor 1-0, pe teren propriu, de FC Braşov în etapa a 27-a a Ligii I, şi a coborât pe locul 9 în clasament, cu 41 de puncte. Formaţia pregătită de Viorel Moldovan va întâlni miercuri, la Urziceni, campioana CFR Cluj în semifinalele Cupei României, şi în cazul în care se va califica în ultimul act al competiţiei are şanse mari de a evolua în Cupa UEFA deoarece şi celelalte două combatante, Dinamo şi FC Timişoara, se află clasate pe primele trei poziţii în clasament.