MENIU

PORTRET DE CANDIDAT: Ovidiu Iane-omul Armaghedon

Ovidiu Iane

La şapte ani după ce era săltat de poliţie după ce lansa pe internet celebrul Armaghedon II, un document plin de acuzaţii grave la adresa fostului premier PSD şi viitorului candidat la preşedinţie din 2004, Adrian Năstase, Iane îşi încearcă şansele la Cotroceni, din partea Partidului Ecologist Român.

Pe 1 ianuarie 2002, era un necunoscut. Un administrator al unei societăţi comerciale Favorit Tech ca mii, zeci de mii de alţi administratori din ţara asta. Peste doar câteva săptămâni avea însă să devină o vedetă. Filmat, pozat, reţinut de poliţie.

Ovidiu Cristian Iane şi-a trăit atunci clipa de glorie, nu una neapărat plăcută, fiind omul care a apăsat pe detonator. A publicat pe internet raportul Armaghedon II, document ce conţinea o serie de informaţii despre presupusa avere a premierului de atunci, Adrian Năstase.

În urma unei anchete a procurorilor s-a ajuns la concluzia că Iane a fost cel care a publicat documentul, fiind reţinut de poliţişti pentru comunicare de informaţii false. Iane a spus atunci că a primit documentul de la fostul consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, Mugur Ciuvică, care l-a rugat să-l difuzeze presei.

Reţinerea lui Iane s-a lăsat cu scandal, ulterior, anchetatorii lui Ciuvică au fost cercetaţi disciplinar,  dar nesancţionaţi pentru reţinerea omului de afaceri. Procurorul Alexandru Chiciu a părăsit magistratura însă.

La mai bine de şapte de ani de atunci, Iane revine aparent în lumina reflectoarelor. Încercând să ajungă acolo nu a mai reuşit să o facă chiar Năstase. La Cotroceni. Ovidiu Iane candidează pe listele Partidului Ecologist Român (PER).

Născut în 1970, căsătorit şi cu un copil, Iane este managerul companiei Indaco Systems şi al Global Suport IT, fiind membru al PER de anul trecut. În programul său, Iane militează pentru mai multe soluţii ecologiste: reabilitarea termică a locuinţelor, investiţii în mediu şi agricultură.