MENIU

Popoviciu poate părăsi ţara, a decis Curtea de Apel, dar decizia nu este definitivă

Foto: NewsIn

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, plângerea formulată de Gabriel Popoviciu împotriva ordonanţei procurorilor de prelungire a interdicţiei de a părăsi ţara.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa trebuia să judece plângerea lui Popoviciu pe 22 mai, dar potrivit avocatului Dan Apostol, procesul a fost amânat pentru 1 iunie din cauză că DNA nu a trimis instanţei dosarul de urmărire penală a omului de afaceri.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, la sfârşitul lunii aprilie, plângerea făcută de fostul şef al DGIPI Cornel Şerban împotriva ordonanţei procurorilor DNA prin care i-a fost prelungită cu 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara. Curtea de Apel Bucureşti a decis, tot atunci, să respingă plângerile formulate de Gabriel Popoviciu şi Petru Pitcovici împotriva rezoluţiilor procurorilor prin care li s-a prelungit interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii DNA au prelungit pentru 30 de zile interdicţia de a nu părăsi ţara dispusă de Curtea de Apel Bucureşti pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, şi pentru fostul şef al Diviziei Operaţiuni din DGA, Petru Pitcovici. Cei trei s-au prezentat pe 22 aprilie, la DNA, unde unul dintre procurorii de caz, Nicolae Marin, le-a înmânat ordonanţa prin care s-a prelungit interdicţia de a părăsi ţara.
Mai multe articole despre:
DNA magistraţi arest procuror Gabriel Popoviciu