MENIU

Ponta: E momentul ca Băsescu să primească replică la toate afirmaţiile nefondate

Ponta doreşte o analiză a rezultatului alegerilor/FOTO: NewsIN
Victor Ponta: Cred că e momentul ca Traian Băsescu să primească replică la toate afirmaţiile nefondate

Victor Ponta, purtătorul de cuvânt al candidatului PSD la prezidenţiale, a declarat, în replică la afirmaţiile lui Traian Băsescu, că acordul dintre PSD şi PNL nu face parte din niciun plan stabilit în prealabil şi a ţinut să reamintească că acest acord a fost semnat la Parlamentul României, în prezenţa mass-media.

Victor Ponta  l-a acuzat pe Traian Băsescu că dezinformează grav opinia publică prin declaraţiile pe care le face şi că PSD va da replică fiecărei declaraţii de acest fel.

\"Cred că e momentul ca Traian Băsescu să primească replică la toate afirmaţiile nefondate  şi să răspundă el în faţa românilor de ce continuă să dezinformeze şi să-i mintă pe aceştia în următoarele 12 zile, în care va mai fi , din păcate, preşedintele României\", a afirmat Ponta, susţinând că şeful statului va primi replică din partea PSD la fiecare ieşire în public.

\"Întâlnirea şi acordul între PSD si PNL pentru susţinerea lui Mircea Geoană la preşedinţie şi a lui Klaus Johnnis la funcţia de premier, s-a făcut la Parlamentul României în prezenţa mass-media şi că orice alte negocieri despre care Traian Băsescu vorbeşte din sursele sale legale sau ilegale sunt simple dezinformări\", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Mircea Geoană.

În finalul declaraţiei de presă, Ponta a ţinut să precizeze încă o dată, faptul că între PSD şi PNL, nu s-a discutat şi nici nu se va discuta, până după încheierea Turului II al alegerilor prezidenţiale, structura sau componenţa guvernului propus de noua alianţă PSD-PNL, după cum a vehiculat miercuri  presa centrală.

\"Vreau să anunţ că nu s-au purtat şi nu se vor purta  până în data de 7 decembrie niciun fel de discuţii privind componenţa guvernului, structura guvernului sau funcţii, şi că toate informaţiiile apărute miercuri şi cele care vor mai fi promovate de PD-L şi de Traian Băsescu sunt false\", a precizat Ponta.

Marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, declarase că această alianţă se va încheia cu succes şi va supravieţui atâta timp cât nu vor exista discuţii despre structura viitorului guvern şi totul se va rezuma la discuţii principiale, până după alegeri.

Traian Băsescu a declarat la sediul de campanie că liderii Alianţei  au căutat o soluţie în care totul este decis de alţii, şi nu de primul-ministru: \"Domnul Johannis încă nu a realizat în ce se bagă\".