MENIU

Pomicultorii dâmboviţeni se plâng că nu sunt susţinuţi să-şi vândă marfa

Foto: RTV

În timp ce merele ionatane, Frumosul de Voineşti sau parmenul auriu se strică în depozite, pieţele sunt invadate de mere străine foarte scumpe. Producătorii se plâng că nu sunt sprijiniţi deloc de stat să-şi vândă marfa şi privesc neputincioşi cum le putrezesc fructele pentru care au muncit tot anul.

Pomicultorii dâmboviţeni se plâng că nu se aleg cu nimic de pe urma merelor.

"Maximum 1,2 lei. În această situaţie cel care se ocupă cu valorificarea fructelor câştigă mai mult decât producătorul. În aceste condiţii nu cred că vom acoperi cheltuielile de producţie..", a declarat un vânzător.

"În acest moment producătorii sunt devalizaţi, nu mai au resurse financiare. Costurile pentru depozitare în locuri cu atmosferă controlată, cu linie de sortare şi ambalare sunt tot mai ridicate...", a afirmat Ion Oprea, preşedinte Asociaţia Pomicolă Voineşti.

Mulţi pomicultorii se gândesc deja să renunţe anul acesta.

Oamenii mai spun că vânzătorii din pieţe profită de neştiinţa cumpărătorilor şi le vând mere importate ca fiind mere româneşti.

Pomicultorii dâmboviţeni se tem că în aceste condiţii "Frumosul de Voineşti" şi alte soiuri celebre, omologate în România vor dispărea curând din pieţe.
Mai multe articole despre:
import vânzare pieţe fructe pomicultori mere