MENIU

Poliţiştilor din judeţul Cluj le-a scăzut cota de benzină de cinci ori

FOTO: RTV
De la 1.000 de litri, cât primea lunar o secţie de poliţie cu 6-7 maşini, acum se mai dau aproximativ două sute de litri.

În vreme de criză, un parlamentar român consumă mai multă benzină decât o întreaga secţie de Politie. Lunar, fiecare ales are dreptul la combustibil în valoare de 2.000 de lei, adică la aproape 500 de litri. O secţie de poliţie cu 6-7 maşini de intervenţie primeşte o cantitate de carburant de aproape trei ori mai mică.

Poliţiştii clujeni se tem că le vor călca pe urme colegilor de la Timişoara şi vor opri maşinile în trafic pentru a face rost de benzină. De la 1.000 de litri, cât primea lunar o secţie de poliţie cu 6-7 maşini, acum se mai dau aproximativ două sute de litri.

"Fac patrulările şi pe jos pentru că nu au ce face. Dispozitivul de ordine publică şi siguranţă trebuie pus în aplicare şi merg pe jos", a declarat liderul sindical al Poliţiei Cluj, Petru Filip.

Pe de altă parte, Gina Pop, purtătorul de cuvânt IPJ Cluj, a spus că a scăzut cantitatea de carburant, însă nicio misiune nu a fost periclitată din lipsă de carburanţi.

În vreme ce poliţiştilor li s-a micşorat porţia de benzină, parlamentarii se bucură de aceeaşi cantitate de combustibil ca şi până acum: aproape 500 de litri lunar.

"Un deputat poate să consume până la 20 de milioane de lei vechi din suma forfetară pe lună pentru activitatea în teritoriu. Asta înseamnă toate deplasările în oraş, în colegiu, în judeţ, peste tot", a afirmat Mircia Giurgiu, deputat PD-L de Cluj. 

Conducerea Ministerului de Interne le-a promis poliţiştilor că problema va fi rezolvată. 

Mai multe articole despre:
Cluj poliţişti benzină