MENIU

Poliţiştii prahoveni arestaţi pentru fapte de corupţie au fost suspendaţi din funcţii

Foto: urbaniulian.ro

Cei doi agenţi ai Poliţiei Rutiere Prahova arestaţi marţi pentru fapte de corupţie, au fost suspendaţi din funcţii de către conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive împotriva acestora.

"Luând la cunoştinţă de acţiunea Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, prin care s-a dispus prezentarea în faţa instanţei de judecată şi eliberarea mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui D.L.I. şi B.D., agenţi de Poliţie Rutieră din cadrul serviciului de profil al I.P.J. Prahova, ne manifestăm indignarea faţă de gestul reprobabil al acestor poliţişti şi ne desolidarizăm de astfel de practici în activitatea lucrătorilor de poliţie, faţă de care conducerea inspectoratului a dispus suspendarea din activitate conform prevederilor art.65 alin.3 şi 5, din Legea 360/2002, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive împotriva acestora", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.

Doi agenţi ai Poliţiei Rutiere Prahova au fost arestaţi preventiv marţi, pentru 29 de zile,  iar un al treilea este cercetat în stare de libertate pentru fapte de corupţie, după ce aceştia au fost acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova de comiterea mai multor infracţiuni: favorizarea infractorului, luare de mită, fals intelectual şi uz de fals.