MENIU

Poliţiştii din Buzău au plimbat o maşină făcută zob prin oraş, pentru a-i determina pe şoferi să nu mai circule cu viteză

Foto: RTV
O maşină făcută zob a fost plimbată prin oraş de poliţiştii buzoieni

Poliţiştii au plimbat pe străzile Buzăului o maşină făcută zob într-un accident rutier cu trei victime. Oamenii legii speră ca fiarele contorsionate, şi felul în care şi-au găsit sfârşitul oamenii, să îi facă pe vitezomani mai precauţi.

Aproape ruptă de la jumătate, cu parbrizul spart, tabla contorsionată şi multe elemente lipsă. Aşa arată maşina pe care poliţiştii au plimbat-o miercuri prin oraş. Caroseria a ceea ce a fost cândva o maşină a fost urcată pe o platformă şi plimbată ore bune pe străzile prinicipale din oraş şi pe şoseaua de centură.

"Judeţul Buzău are 350 de kilometri de drumuri naţionale. Majoritatea accidentelor rutiere grave produse în judeţ s-au produs pe astfel de drumuri şi, din păcate, s-au soldat cu numeroase persoane decedate şi rănite grav", a declarat comisarul şef, Marian Serbulea.

Poliţiştii au spus că viteza excesivă este cauza principală a accidentelor. Numai marţi, radarele au surprins pe Drumul European 85, 120 de şoferi care au depăşit viteza legală. De la începutul anului 2009, pe aceeaşi şosea s-au produs peste 20 de accidente rutiere soldate cu trei morţi şi 39 de răniţi.