MENIU

Poliţiştii au un nou suspect în cazul jafului de la Braşov

foto: RTV
Foto: politiaromana.ro

Poliţiştii au anunţat că au un nou suspect în cazul jafului care a avut loc pe 27 ianuarie la Braşov.

Numele noului suspect este Serghei Gribenco, are 36 de ani, este tot cetăţean moldovean şi este dat în urmărire internaţională de patru ani. Gribenco ar fi cumpărat ilegal un pistol din Republica Moldova.  Înainte de atac, acesta a fost văzut în Braşov. 

Gribenco a intrat în atenţia anchetatorilor şi a fost dat în urmărire internaţională, după ce s-a constatat că a cumpărat ilegal arma din Republica Moldova, fiind vorba despre un pistol Glockdecalibrul de 5,6 milimetri. Cercetările arată că arma a fost cumpărată iniţial de o societate de stat din Republica Moldova, vândută apoi cu acte unui cetăţean moldovean, care, într-un final, i l-a vândut ilegal lui Serghei Gribenco. 

Moldoveanul a fost văzut în Braşov, în perioada dinaintea atacului, iar informaţiile arată că acesta a fugit din România la câteva ore după atac. De asemenea, a fost reperat şi de autorităţile moldovene, a doua zi după atacul de la casa de schimb valutar, însă se pare că a părăsit şi teritoriul acestei ţări.  

Gribenco a fost condamnat de magistraţii din Cluj la 4,6 ani de închisoare pentru furt şi înşelăciune. 

Cea de-a doua armă, găsită tot în casa frecventată de Gorbunov şi alţi cetăţeni moldoveni, de vânătoare cu ţeava retezată şi cu patul modificat a aparţinut unui cetăţean german care a decedat. Arma era dată în urmărire ca dispărută. 

Armele au fost expertizate, iar rezultatele arată că nu au fost folosite la comiterea atacului din faţa casei de schimb valutar, însă nu este exclus ca acestea să fi fost folosite în atacuri similare, petrecute în ţări din Europa. 

Astfel, anchetatorii au trimis rezultatelor expertizelor poliţiştilor din mai multe state europene. De asemenea, caracteristicile armelor nu se regăsesc în cazurile de atac armat petrecute până acum în România, arată aceleaşi surse. 

Sursele au mai precizat, totodată, că armele nu fac parte din arsenalul furat de la unitatea militară din Ciorogârla.  

Până acum, principalul suspect a fost considerat Serghei Gorbunov. Acesta a declarat într-un  interviu acordat Realitatea Tv că ce s-a întâmplat la Braşov i-a dat peste cap viaţa. 

Mai multe articole despre:
Braşov jaf suspect Serghei Gorbunov Serghei Gribenco