MENIU

Poliţiştii au renunţat, pentru moment, la proteste, în urma întâlnirii cu preşedintele Băsescu

Foto: Realitatea.NET
Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu poliţiştii care protestau în faţa Guvernului

Poliţiştii au anunţat că vor suspenda acţiunile de protest până la întâlnirea de duminică de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu reprezentanţii Guvernului, a declarat pentru NewsIn, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marin Gruia.

Potrivit lui Gruia, la întâlnirea de la Cotroceni vor participa zece reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

"Vom căuta să găsim împreună soluţii la întâlnirea de duminică. Vrem să vedem nişte măsuri clare, dar până duminică vom suspenda orice formă de protest sau de pichetare în Capitală şi la nivelul întregii ţări", a declarat, pentru NewsIn, secretarul general al SNPPC, Toader Paraschiv, care a adăugat că din delegaţia guvernului care va participa la întâlnire va face parte şi ministrul Internelor, Dan Nica.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu poliţiştii care protestau în faţa Guvernului, şeful statului invitând duminică, la Cotroceni, la ora 12.00, zece reprezentanţi pentru a discuta despre problemele din domeniu.

Preşedintele a discutat cu reprezentanţi ai poliţiştilor, care i-au reclamat faptul că sunt probleme de finanţare a domeniului în care lucrează. Şeful statului s-a interesat dacă poliţiştii au pierdut din drepturi, răspunzându-i-se care sunt nemulţumirile.

Liderul SNPPC a declarat că poliţiştii aşteaptă un răspuns clar de la guvernaţi referitor la situaţia financiară şi la drepturile băneşti, precum şi în legătură cu cele 10 zile de concediu fără plată anunţate pentru bugetari. "Am ajuns în situaţia în care ne plătim şi combustibilul pentru intervenţii şi facem dosare cu bani de acasă. Dacă ne trimit în concediu fără plată, va fi dezastru, în condiţiile în care suntem deja în lipsă de oameni", a spus Gruia. Liderul sindical este nemulţumit că nu există bani pentru plata compensaţiilor de chirie, pentru prime de vacanţă şi pentru alte drepturi băneşti prevăzute de lege.