MENIU

Politicieni la şcoală: Raluca Turcan a împărţit rechizite. Liberalul Ilie Morega a adus ghiozdane. Mazăre a venit cu o maşină decapotabilă de epocă

Foto: RTV
În prima zi de şcoală, mai mulţi politicieni împărţit cadouri bobocilor

Nu doar elevii s-au gătit pentru prima zi de şcoală. Şi politicienii şi-au pus hainele de sărbătoare şi au împărţit cadouri bobocilor de clasa întâi. Unul dintre ei a fost deputatul PD-L, Raluca Turcan, care a venit la deschiderea anului şcolar într-un cartier mărginaş al Sibiului şi a împărţit ghiozdane. La fel a făcut şi liberalul Dan Ilie Morega, la o şcoală din judeţul Gorj.

Raluca Turcan a spus că gestul său nu este nicidecum unul de campanie electorală, ci reprezintă doar grijă faţă de cei mici. "Am fost invitată să particip la deschiderea anului şcolar aici, într-o şcoală mică, dar cu probleme mari. Nici măcar liderii de sindicat nu-ţi pot răpi plăcerea de a fi lângă copii", a declarat Raluca Turcan.

Liderul FEN Sibiu s-a arătat dezamăgit de faptul că profesorii nu au înţeles mesajul sindicaliştilor şi au acceptat prezenţa politicienilor la festivităţile de deschidere a anului şcolar.

Situaţie similară în comuna Runcu din judeţul Gorj. Cel care a adus ghiozdane pentru elevii din clasa I este deputatul PNL, Ilie Morega. Ca premiu de consolare, pentru că nu au primit ghiozdane, elevii din clasele a-II-a şi a III-a au avut voie să-şi pună o dorinţă. Câţiva băieţi au cerut un parc lângă şcoală...

"O să ai un parc foarte frumos în faţa şcolii şi o bază sportivă cu iluminat", a promis primarul din Runcu, Adi Câmpeanu.

Morega spune că a cheltuit 2.000 de lei din propriul buzunar pentru circa 200 de ghiozdane, dar şi pentru un calculator. 

La Constanţa, primarul Radu Mazăre a descins dintr-o maşină decapotabilă de epocă. Mazăre nu a adus cadouri, dar a stat la fotografiile de grup.

La Călăraşi - viceprimarul, subprefectul, membri PD-L şi secretarul de organizaţie al PSD au fost primiţi de profesori cu banderole albe pe braţ.
Dascălii spun că au motive întemeiate să fie supăraţi pe politicieni. Este vorba şi de salariile prea mici şi de lipsa investiţiilor în şcoli.

La Baia Mare profesorii au organizat de asemenea un pichet, iar la Arad dascălii au încercat acest lucru, dar nu au primit autorizaţie.