MENIU

Poliţia franceză a convocat o femeie care a făcut mincinos pe internet un membru al Guvernului

FOTO: REALITATEA.NET

O franţuzoaică a primit o citaţie din partea poliţiei după ce a calificat-o drept mincinoasă pe secretarul de stat pentru familie Nadine Morano, care consideră că această măsură este "disproporţionată".

Nadine Morano depusese plângere în luna februarie pentru comentarii injurioase la adresa ei postate pe site-urile Dailymotion şi Youtube.

După ce a urmărit un interviu acordat în octombrie 2007 şi transmis de Dailymotion, în care Morano îşi argumentează apariţia la o întâlnire la care participa socialista Ségolène Royal în timpul campaniei prezidenţiale, o femeie casnică în vârstă de 49 de ani, Dominique Broueilh, a postat comentariul: "Huo, mincinoasa!".

La sfârşitul lunii mai, Broueilh, care locuieşte într-un oraş din sud-vestul Franţei, a avut surpriza de a primi o citaţie pentru 11 iunie din partea Brigăzii de Represiune a Delincvenţei împotriva Persoanei (BRDP).

"Când am primit citaţia, m-am panicat. (...) Nu cred că 'mincinoasă' este o insultă, politicienii îşi spun astfel între ei, este un cuvânt obişnuit", a povestit Dominique Broueilh, care a adăugat că nu regretă "deloc" comentariul său.

"Plângerea mea nenominală vizează numai persoanele care fac declaraţii injurioase ce nu sunt admisibile într-un sistem democratic", a explicat Morano, declarându-se "şocată" de citaţia poliţiei.

În plângerea sa, secretarul de stat a vizat alte comentarii care conţin insulte grosolane la adresa sa, postate pe site-urile Dailymotion şi Youtube.

"Nu voi da în judecată o persoană care a scris 'Huo, mincinoasa'. Suntem pe teritoriul libertăţii de expresie. Ea are dreptul să nu fie de acord cu mine. Acest lucru nu mă deranjează", a adăugat Morano.
Mai multe articole despre:
poliţie internet YouTube