MENIU

Poli Iaşi îşi asigură liniştea prin victoria cu Gaz Metan Mediaş

Foto: NewsIn

Formaţia Poli Iaşi a învins Gaz Metan Mediaş cu scorul de 2-0, sâmbătă, în etapa a 31-a a Ligii I, şi este din ce în ce mai liniştită în privinţa rămânerii în Liga I.

Jocul de pe stadionul Emil Alexandrescu a fost unul frumos, care a început sub semnul dominării oaspeţilor. După ce medieşenii au ratat patru ocazii mari prin Kubala, Boaru, Bud şi Hoban, cei care au deschis scorul au fost, până la urmă, ieşenii, prin Petar Jovanovic (24). Golul a dat curaj gazdelor, care au ameninţat apoi mai des poarta lui Cosmin Vâtcă, dar nu au mai reuşit să înscrie până la pauză, deşi ar fi putut-o face prin Andrei Cristea, a cărui lovitură de cap a fost scoasă de sub bară de Vâtcă (30) şi Viveiros (42).

Pauza a fost un sfetnic bun pentru cei de la Gaz Metan, care au revenit de la vestiare mult mai încrâncenaţi şi la doar patru minute de la reluare au fost la un pas de golul egalării, căruia i s-a opus, însă, Lucian Munteanu, care a scos cu capul de pe linia porţii goale la un şut de la 40 de metri al lui Kubala.

În minutul 54 în careul gazdelor s-a produs o fază controversată: medieşenii cau cerut penalty la o cădere în careu a lui Eric după un duel cu Bersnjak, dar Deaconu a lăsat jocul să continue. Medieşenii au continuat să rateze exasperant de mult, iar în minutul 82 au primit lovitura de graţie. Iaşul a făcut 2-0 prin Sfârlea, care a finalizat cu un gol la colţul lung o acţiune foarte bună a lui Andrei Cristea, omul meciului pentru gazde.

Golul doi a încins spiritele, iar jucătorii s-au încăierat la mijlocul terenului, după un fault comis de Florin Lazăr asupra lui Andrei Cristea, dar spiritele au fost calmate de arbitrul Deaconu, care l-a trimis mai devreme la vestiare pe jucătorul de la Mediaş.

Rezultat final 2-0, iar Poli Iaşi s-a distanţat la cinci puncte de Gaz Metan şi de zona retrogradării.

Caseta tehnică:

POLITEHNICA IAŞI - GAZ METAN MEDIAŞ 2-0 (Jovanovic 24, Sfârlea 82)

Politehnica Iaşi: Brăneţ - Buta, Onuţ, Munteanu, Pecnik - Viveiros, Montiel, Bersnjak (Gavatorta 65), Jovanovic (Sfârlea 60) - Bâlbă (Bratu 80), Cristea. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Gaz Metan Mediaş: Vâtcă - Grillo (Sabou 66), Lazăr, Markovic, Hoban, Pârvulescu (Buzean 46) - Todea, Kubala, Eric - Boaru (Dudiţă 60), Bud. Cristi Pustai.

Cartonaşe galbene: Pleşca 50, Brăneţ 70, Pecnick 80, Cristea 85 / Todea 35, Markovic 85

Cartonaş roşu: Lazăr 85

Arbitri: Alexandru Deaconu - Zoltan Szekely, Eduard Dumitrescu

Stadion: Emil Alexandrescu; Spectatori: 11.000.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Poli Iaşi - Gaz Metan Mediaş, scor 2-0.

Mai multe articole despre:
Liga I Poli Iaşi Gaz Metan Mediaş etapa a 31-a