MENIU

Pogea: Unii dintre contestatarii mei nu au minime cunoştinţe economice

Foto: NewsIn

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, le-a reproşat, luni seara la dezbaterea moţiunii simple pe tema acordului cu FMI, unora dintre deputaţii din opoziţie care au contestat politicile fiscale ale Guvernului că nu au suficiente cunoştinţe economice.

Pogea s-a arătat contrariat de faptul că cei care, în timpul dezbaterilor la moţiune, i-au pus întrebări, nu au aşteptat ca el să revină cu răspunsurile. De asemenea, ministrul a fost surprins de comentariile făcute de reprezentanţii UDMR. "Îi cunosc demult pe cei de la UDMR şi n-aş fi crezut că, într-o situaţie dificilă cum este criza economică şi financiară, cineva să-şi facă timp să scrie un pamflet", a spus Pogea.

"Cât priveşte obiecţiile ridicate de deputaţii liberali, am crezut că sunt în campanie electorală şi cred că vor fi în campanie şi în 2010, 2011 şi 2012. Nu au minime cunoştinţe economice", a continuat ministrul referindu-se la intervenţiile lui Călin Popescu-Tăriceanu şi Bogdan Olteanu.

Celui de-al doilea i-a răspuns prin două precizări. Prima a fost aceea că, din 27 de miliarde de euro împrumutate, 11 miliarde au fost alocate plăţii datoriilor făcute de Guvernul anterior în 2008. În al doilea rând, Pogea a precizat că banii de la FMI nu sunt luaţi de Guvern, ci de Banca  Naţională a României.

Mai multe articole despre:
economie moţiune FMI acord Pogea finanţe cunoştinţe