MENIU

Pogea a preluat mandatul interimar la Muncă, unde va menţine un secretar de stat susţinut de PSD

Foto: cotidianul.ro

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a preluat vineri interimatul la Ministerul Muncii de la Marian Sârbu şi a anunţat că îl va menţine în funcţie pe secretarul de stat Valentin Mocanu, susţinut de PSD, ministerul urmând să aibă trei secretari de stat, în loc de şase.

"Cred că structura ministerului, aşa cum arată, nu reclamă să angajez alţi oameni. Mă gândesc (să mai aduc, n.r.) un secretar de stat care a mai lucrat la acest minister. Vor fi trei secretari", a precizat Pogea.

Întrebat dacă îi va menţine în funcţie pe secretarii de stat susţinuţi de PSD la Ministerul Finanţelor Publice şi la Ministerul Muncii, Pogea a răspuns: "Da, bineînţeles. De la Finanţe nu pleacă niciun secretar de stat. Gheorghe Gherghina nu pleacă, iar Valentin Mocanu vine din rândul sindicatelor. Sunt oameni care au expertiză".

În plus, ministrul interimar al Muncii susţine că "toţi cei care lucrează în acest minister nu vor avea niciun fel de presiune politică şi îşi vor putea continua treaba".

Gheorghe Pogea a anunţat că va negocia în continuare cu sindicatele, susţinând că "dialogul e singura cale care poate aduce rezolvarea problemelor, oricare ar fi ele".

El a adăugat, însă, că un ministru de Finanţe "nu trebuie să fie iubit", iar un ministru al Muncii "trebuie să-şi facă treaba", adâugând că va continua "tot ce a făcut bun Marian Sârbu".

Fostul ministru al Muncii i-a urat succes actualului interimar, cu speranţa că "vor colabora de pe actuala poziţie sau de pe o altă poziţie în viitor".

"Cred că ştie ce are de făcut. Noi am lucrat foarte bine în cele nouă luni. Nădăjduiesc că nu am făcut nimic rău şi că Legea unitară de salarizare, care poate suferi unele corecţii, ar trebui să reziste aşa cum a rezistat şi Codul Muncii asumat în 2003", a spus Sârbu.

El a adăugat că printre situaţiile pe care i le-a predat lui Pogea se numără "lista cuprinzând contractele în curs de derulare, execuţia bugetară, organigrama, lista privind toate actele normative aflate în curs de elaborare, situaţia referitoare la încheierea de noi acorduri şi situaţia litigiilor".

Pogea a menţionat că nu va primi două salarii, ci doar pe cel de Ministerul Finanţelor Publice.

În mandatul fostului ministru al Muncii, Marian Sârbu, figurau şase secretari de stat, respectiv Dumitru-Nicu Cornoiu, Marius Lazăr, Alexandru Petru Frătean, Mariana Nedelcu, Valentin Mocanu şi Mihaela Arteni.

La Ministerul Finanţelor Publice figurează, în prezent, patru secretari de stat - Gheorghe Gherghina, Bogdan Drăgoi, Iuliu Cosmin Coman şi Graţiela Iordache, precum şi un secretar general - Ioan Nicolescu.