MENIU

Podul de la intrarea în Sfântu Gheorghe ar putea fi închis

<descriere>
Podul de la intrarea în Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, ar putea fi închis

Şoferii care vor să intre în municipiul Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, ar putea fi nevoiţi în curând să facă un ocol de 20 de kilometri. Primarul Antal Arpad este decis să închidă podul peste râul Olt de pe DN 12, dacă administraţia drumurilor naţionale nu îl repară cât de curând.

Podul este atât de degradat, încât prin fisurile din structura de rezistenţă poate fi văzută apa Oltului. Primarul oraşului susţine că va solicita închiderea lui, pentru a nu pune în pericol integritatea cetăţenilor din  Sfântu Gheorghe.

Edilul din Sfântu Gheorghe spune că a cerut degeaba companiei naţionale de drumuri proiectul tehnic de reabilitare a DN12, pentru a corela cu el lucrările municipalităţii din interiorul oraşului. Antal Arpad e nemulţumit de întârziere, pentru că reabilitarea DN12 a fost atribuită încă din primăvară.

Lucrările de modernizare a drumului naţional 12 au fost adjudecate de consorţiul omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu. Pentru cei 158 de kilometri dintre Sfântu Gheorghe şi Topliţa, firma va primi peste 120 de milioane de euro. Reprezentanţii companiei de drumuri naţionale susţin că lucrările din judeţul Covasna vor demara în primăvară.

Mai multe articole despre:
drumuri Sfântu Gheorghe