MENIU

PNL va vota împotriva Guvernului Croitoru, a anunţat Ludovic Orban

Foto: NewsIn
PNL îl somează pe preşedintele Traian Băsescu să-i retragă mandatul premierului desemnat, Lucian Croitoru.

PNL va vota miercuri împotriva Guvernului Lucian Croitoru, dacă acesta insistă să vină în Parlament cu o formulă de 12 miniştri cu aviz negativ sau dacă Traian Băsescu nu-i retrage mandatul premierului desemnat, a declarat prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liberalul i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să retragă nominalizarea lui Croitoru şi a anunţat că miercuri în Parlament liberalii vor vota cu bilele la vedere.

"Biroul Politic al PNL a decis ca miercuri, în cazul în care cetăţeanul Croitoru insistă să vină în faţa Parlamentului şi în cazul în care preşedintele Traian Băsescu nu doreşte să-i retragă mandatul domnului Lucian Croitoru, vom respinge cu voturi la vedere Cabinetul Croitoru", declarat Orban la terminarea lucrărilor Biroului Politic al PNL.

În opinia prim vicepreşedintelui liberal, criza politică este o creaţie a PD-L şi PSD, pentru că "două mâini nu încap în acelaşi buzunar". 

Întrebat dacă liberalii au decis în şedinţa de luni o dată pentru solicitarea de consultări cu preşedintele Traian Băsescu, Orban a susţinut că deocamdată nu a fost "formalizată o dată".

"Dacă Traian Băsescu nu-l lasă din braţe pe cetăţeanul Croitoru, se va ajunge în situaţia în care vor fi necesare consultări, iar candidatul nostru la preşedinţie chiar consideră că este important să fie depăşită această criză politică, pentru că altfel acest teatru absurd riscă să afecteze grav viaţa a milioane de români", a spus Orban. Liberalul a adăugat că actuala criză politică este "creaţia PDL şi a PSD, a lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană, care după principiul că două mâini nu încap în acelaşi buzunar, nu au fost capabili să se înţeleagă astfel încât să asigure existenţa unui guvern legitim într-o perioadă de criză".

Deputatul a reafirmat că PNL îl somează pe Băsescu să îl numească premier pe Klaus Johannis şi că, dacă refuză, "rămâne unicul responsabil pentru perpetuarea crizei politice şi pentru consecinţele dramatice pentru economia românească şi viaţa socială, pe care le va genera absenţa unui Guvern legitim care să fie învestit de Parlament".