MENIU

PNL spune că noul procuror general ar fi trebuit numit de viitorul preşedinte

Foto: NewsIn

PNL apreciază că numirea în funcţie a noului procuror general al României ar fi trebuit făcută în mandatul următorului preşedinte ales la 6 decembrie, se arată într-un comunicat de presă remis vineri NewsIn.

"Considerăm total inoportun modul în care preşedintele Traian Băsescu a decis să tranşeze această chestiune importantă pentru sistemul de justiţie românesc pe finalul mandatului său", susţin liberalii. PNL consideră că reînvestirea în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, deşi CSM a dat aviz negativ la propunerea ministrului Justiţiei pentru menţinerea acesteia în funcţie, "ridică serioase semne de întrebare".

Pe de altă parte, liberalii se arată surprinşi de decizia preşedintelui în condiţiile în care "a criticat-o pe un ton extrem de vehement la începutul lunii septembrie pentru negăsirea vinovaţilor în Dosarul Revoluţiei". "Este clar că şeful statului nu a dorit atunci decât obţinerea unor avantaje electorale prin punerea la colţ a procurorului general", se mai arată în comunicatul PNL.

"Mai mult, ne întrebăm ce merite are actualul procuror general al României pentru a fi menţinut în funcţie din moment ce chiar preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au denunţat creşterea infracţionalităţii, corupţiei şi nefinalizarea niciunui dosar de corupţie la nivel înalt în perioada mandatului doamnei Kovesi?", se arată la finalul comunicatului.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Laurei Kovesi pentru încă un mandat în funcţia de procuror general
, după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a trimis şefului statului propunerea fără să aibă aviz favorabil de la CSM.