MENIU

Ploi, fulgere, tunete şi temperaturi mai scăzute în aproape toată ţara

Foto: 1245.ro

Sunt aşteptate ploi, fulgere, tunete şi vânt intensificat în regiunile din afara arcului carpatic. La munte nu va lipsi grindina. Va fi mai frig în Bucovina, unde temperaturile coboară până la 19 grade, dar spre nord-vestul ţării, în special în Crişana, vara pare încă la ea acasă, mercurul atingând chiar şi 28 de grade.

Cerul capitalei este acoperit de nori şi sunt aşteptate ploi, cu descărcări electrice. Vântul este mai degrabă potolit, iar temperaturile vor ajunge la 25-26 grade la amiază. Presiunea atmosferică urcă uşor spre valoarea optimă de 760, de la 754 mm coloană de mercur.

Munţii se pregătesc de weekend, dar nu şi de primit turiştii. Cerul e înţesat de nori peste creste, iar aversele cu descărcări electrice şi vânt în rafale vor prefera Carpaţii Orientali, unde, izolat se vor acumula peste 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar condiţiile de grindină nu lipsesc nici ele.

Iar dacă valorile termice vor fi plăcute vineri, sâmbătă temperaturile scad, iar norii şi ploile pun stăpânire pe Munţii Banatului şi pe Carpaţii Meridionali. În restul masivelor montane, mai dă câte o ploaie, dar numai izolat, iar vântul se domoleşte nemaitrecând de viteze moderate.

Pe cei care au avut răbdare să aştepte ziua de duminică în staţiunile montane, vremea îi răsplăteşte cu soare în toate masivele. Dar temperaturile, la amiază, chiar dacă norii se retrag mai pierd un grad două faţă de sâmbătă, iar în depresiuni dimineaţa se va aşterne ceaţa.

Luni doar în vest se vor mai atinge 25-26 de grade, în timp ce restul ţării va avea temperaturi ce nu mai trec de 20.
Mai multe articole despre:
ploi fulgere tunete