MENIU

Plenul Senatului va discuta astăzi Legea de organizare a Guvernului

Foto: NewsIn

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a anunţat că pe ordinea de zi a plenului de astăzi este inclus proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, care-i permite Executivului demis să trimită Parlamentului un proiect de buget pe anul viitor.

"Sperăm ca mâine, în şedinţa de plen a Senatului, proiectul să fie votat de toate partidele politice şi să îl putem trimite de urgenţă la preşedintele Băsescu pentru a fi promulgat", a susţinut Chelaru. El a anunţat că modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Guvernului, în sensul adoptării unui amendament care dă posibilitatea actualului Guvern să înainteze celor două Camere proiectul de buget, este pe punctul doi al ordinii de zi a plenului de astăzi al Senatului.

De altfel, un comunicat al Senatului a anunţat că marţi Comisia juridică a Senatului a analizat proiectul de lege pentru completarea articolului 26 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor şi a hotărât, în unanimitate, să adopte raport favorabil.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, fără voturi "împotrivă" şi cu doar două abţineri, proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, care permite Executivului demis să transmită Parlamentului bugetul de stat pe 2010.

Proiectul de lege modifică articolul 26 al Legii de organizare a Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele de buget de stat şi al bugetului asigurărilor sociale de stat.
Mai multe articole despre:
parlament buget Senat guvern organizare funcţionare