MENIU

Plenul Senatului trimite în justiţie cererea procurorilor de anchetare a lui Şerban Mihăilescu

Foto: NewsIn
Mihăilescu crede că senatorii au dat astăzi un vot politic

Senatorul PSD Şerban Mihăilescu poate fi anchetat de procurori! Colegii lui din Senat şi-au dat acordul prin vot, ca Mihăilescu să poată fi anchetat în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Comisia de numărare şi validare a finalizat operaţiunea de numărare a voturilor. Din 108 senatori prezenţi, în favoarea cererii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat 77 de senatori. Alţi 29 au votat "împotrivă", în timp ce 2 voturi au fost anulate.

"În conformitate cu art. 150, al. 1 modificat al regulamentului nostru, raportul solicitării Parchetului de pe lângă ÎCCJ, adresat Senatului României în vederea formulării cererii de urmărire penală împotriva senatorului Şerban Mihăilescu a fost aprobat", a declarat, miercuri, Mircea Geoană, preşedintele Senatului.

Acest lucru nu înseamnă însă că social-democratul va fi trimis în judecată. Urmează ca procurorii să continue cercetările. În cazul în care se va începe urmărirea penală de către DNA, atunci Şerban Mihăilescu se va prezenta şi în faţa instanţei.

De la începutul acestei legislaturi, Senatul a amânat de mai multe ori luarea unei decizii, unul dintre motive fiind starea de sănătate a lui Şerban Mihăilescu.

Mai multe articole despre:
Senat anchetă Şerban Mihăilescu Miki Şpagă