MENIU

PLAYSTATION 3 va folosi tehnologia NVIDIA PhysiX

Foto: fareastgizmos.com

NVIDIA Corporation a anunţat semnarea licenţei pentru furnizarea platformei de dezvoltare NVIDIA PhysX pentru PLAYSTATION 3 cu Sony Computer Entertainment.

Ca rezultat, platforma de dezvoltare a programelor bazată pe tehnologia NVIDIA PhysX
este disponibilă pentru producătorii oficiali PS3 şi poate fi descărcată şi folosită gratuit în reţeaua SCEI Developer Network.

Platforma de dezvoltare a programelor NVIDIA PhysX se compune dintr-un motor puternic de fizică API şi o platformă intermediară, ce le permite producătorilor, designerilor şi artiştilor grafici să adauge un nivel ridicat de realism în jocurile lor, indiferent de platforma de gaming. Tehnologia îmbunătăţeşte controlul asupra personajelor şi interacţiunii dintre obiecte, permiţând scalarea efectelor de fizică în timp real.

“Suntem mândri că NVIDIA poate sprijini PLAYSTATION 3 în calitate de furnizor autorizat de servicii şi instrumente de dezvoltare,” a declarat Tony Tamasi, Senior Vice President of Content and Technology din cadrul NVIDIA. “Jocurile dezvoltate pentru PLAYSTATION 3 pe baza tehnologiei PhysX oferă o experienţă vizuală deosebită, permiţând interacţiunea realistă între personaje şi obiecte în timpul jocului. Ne aşteptăm la noi titluri care vor redefini realitatea pentru generaţia nouă de jucători.”

Codul sursă al platformei de dezvoltare PhysX pentru PS3 şi toate platformele de dezvoltare importante sunt disponibile pentru licenţiere NVIDIA.