MENIU

Platini: "Nu înţeleg cum poţi să plăteşti peste 90 de milioane de euro pentru un jucător"

Foto: www.thisislondon.co.uk

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că sumele plătite de Real Madrid pe transferuri nu sunt normale, chiar dacă jucătorii aduşi pe Santiago Bernabeu sunt "minunaţi", informează "L'Equipe".

"Eu nu înţeleg cum poţi să plăteşti peste 90 de milioane de euro pentru un jucător (Ronaldo n.r.). Acest lucru mă depăşeşte. Este ceva indecent în aceste transferuri, iar sumele plătite sunt anormale. Dar, dacă gruparea spaniolă are bani, ce pot să fac eu?", a spus Platini.

Fostul căpitan al echipei naţionale a Franţei a mai precizat că forul european încearcă să găsească o modalitate de a crea un "fair-play financiar" între cluburi, însă acest lucru este de durată şi s-ar putea realiza în doi sau trei ani.

Real Madrid a realizat până acum 4 transferuri, iar suma de bani investită de iberici se ridică la aproximativ 211 milioane de euro. Astfel, madrilenii au plătiti 94 de milioane de euro pentru portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United), 67 de milioane de euro pentru brazilianul Kaka (AC Milan), 35 de milioane de euro pentru francezul Karim Benzema (Olympique Lyon) şi 15 milioane de euro pentru spaniolul Raul Albiol (Valencia).