MENIU

Platini, din nou împotriva tehnologiei în fotbal! "Nu e nevoie de camere Tv, ci de mai mulţi arbitri"

Foto: UEFA

Michel Platini ştie una şi bună. Preşedintele UEFA nu vrea să audă de tehnologie pe teren şi crede că orice problemă care ar putea apărea în timpul unui meci de fotbal ar putea fi rezolvată prin mărirea numărului de arbitri. Ideea lui Platini e mai veche, iar şeful UEFA o susţine de oricât ori are ocazia. Cum a făcut-o şi miercuri, într-un discurs adresat Parlamentului European, la Bruxelles, şi unde a vorbit şi despre alte probleme stringente ale sportului cu balonul rotund.

Platini nici nu vrea să audă de camere video care să ajute la activitatea arbitrilor pe teren sau de mingi de fotbal cu cipuri. Mai mulţi arbitri pe teren ar putea rezolva problemele, susţine Platini.

"Un arbitru poate face totul, nu e nevoie de camere TV. Dacă mărim numărul de arbitri vom evita cu 80 la sută erorile care apar acum", e de părere Platini.

Preşedintele UEFA a vorbit şi despre ultimul incident controversat care a făcut furori în presa sportivă mondială, golul brazilianului Adriano, din derby-ul Inter - AC Milan, scor final 2-1.

"Dacă ar fi fost încă un arbitru pe teren probabil că ar fi văzut ce s-a întâmplat. Cu doi arbitri în plus, incidentul ar fi fost semnalizat. Pe teren nu e nevoie de tehnologie, ci de mai mulţi arbitri", a susţinut Platini.

Mai multe articole despre:
fotbal arbitri tehnologie Michel Platini